Raw-food bollar (AIP/Paleo)

De här är mycket goda rawfood-bollar! Inom LCHF så skulle jag säga att de är för söta, dadlar är söta. Men som ett alternativ till efterrätt eller godis så är dessa utmärkta. De är ändå naturliga och fungerar för en inflammerad tarm.
Jag köper kokosmör från Upgrit, där jag verkligen litar på produktkvaliteten! I ett samarbete med Upgrit erhåller mina läsare 15% rabatt när du beställer och uppger rabattkoden: Lifezone15
OCH om du ändå ska beställa så är deras hazzelnötskräm med dadlar helt sjukt god!
Kokossmör är ganska nytt för mig, och det är ljuvligt gott. Om du vill ta bort dadlarna så tror jag det funkar utmärkt och öka istället kokosflingorna till rätt konsistens.
Blåbärs rawfoodbollar
Ca. 12 st
3 msk kokosmör
8-10 dadlar
1,5 dl kokosflingor
0,5 dl blåbärspulver
Du kan värma upp kokossmöret på svag värme, den blir mera lättarbetad då. Blanda i dadlar i delar (utan kärna) och kokosflingor. Massera ihop och rulla till bollar. Rulla varje boll i blåbärspulver och ställ sedan bollarna kallt. Supergoda och det syrliga blåbärspulvret är pricken över i’et!

8rj336