Påsktårta – LCHF morotskaka

Tårtbotten
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk bakpulver
1 lime, juicen
1 morot, riven
1 dl hackade valnötter
0,5 dl erytritol
smör till formen
Fyllning
1 dl vispgrädde
1,5 dl kokosmjölk
2½ msk erythritol (gärna puder)
1 msk vaniljextrakt
1 kryddmått salt
Frosting
1,5 dl vispgrädde, vispad
100 g philadelphiaost
50 g smält smör, svalnat
malen kanel
1 tsk limejuice
1/2 tsk riven limeska
Några droppar flytande stevia
Gör så här:
Tårtbotten
- Blanda allt till botten i en skål och smörj en ugnsform/tårtform som tål mikro.
- Häll i smeten och ställ i mikro.
- Ställ in mikro på medel temperatur och grädda i mikro i 4 minuter. Kör 20 sek åt gången därefter om den är fortfarande för gungig i mitten, men den behöver inte bli helt stabil där.
- Ta ur mikro och låt svalna.
- Kakan kan även gräddas i ugn, 180°C i ungefär 30 minuter.
- Blanda ihop fyllningen i en skål.
- Gör hål i tårtbotten med en gaffel och häll över fyllningen, fördela den över hela kakan.
- Vispa grädden hårt.
- Vispa i övriga ingredienser och fördela ett tjockt lager på tårtbotten.
- Garnera med kanel, limeskal, myntablad (haha jag hade bara basilika hemme – snyggt ändå).

såg så goda ut ska göra egna 😛
Den är super! Funkar även som muffins! Lycka till!