Nya LCHF pepparkakor 2018

2018-12-08 8:25     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter, Julmat

LCHF pepparkakor med kikärtsmjöl (resistent stärkelse)

100 g smör
1 dl grädde
2 tsk kanel
1 tsk nejlikor (malen)
1 tsk ingefära (malen)
eller 3 msk färdig pepparkakskryddor
1 tsk vaniljextrakt
1 dl björksocker eller ica sötströ
1 äggvita (lättvispad med gaffel i en kopp)
1 dl mandelmjöl
2 dl kikärtsmjöl (kan bytas ut mot kokosmjöl om du vill ha lchf utan bönor)
1 tsk bikarbonat

  1. Smält smör i en kastrull och blanda i kryddorna.
  2. Häll i grädden och sjuda i några minuter.
  3. Ta av värmen och låt svalna.
  4. Vispa lätt äggvitan med gaffel och häll ner i smörblandningen, rör om samtidigt.
  5. Blanda i vanilj och sötning.
  6. Tillsätt mandelmjöl, kikärstmjöl & bikarbonat.
  7. Blanda och lägg sedan degen i en plastpåse (fryspåse) och förvar i kylen över natten.
  8. Ta sedan fram degen och jobba ihop bitar av degen.
  9. Tryck ut degen och kavla försiktigt.
  10. Tryck ut formar och använd tex osthyvel för att lyfta upp formarna och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  11. Grädda i ugnen 200°c i ca 7 min.
  12. Låt svalna och njut.
  13. Väldigt gott med gräddädelost på!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »