Nya LCHF pepparkakor 2018
LCHF pepparkakor med kikärtsmjöl (resistent stärkelse)
100 g smör
1 dl grädde
2 tsk kanel
1 tsk nejlikor (malen)
1 tsk ingefära (malen)
eller 3 msk färdig pepparkakskryddor
1 tsk vaniljextrakt
1 dl björksocker eller ica sötströ
1 äggvita (lättvispad med gaffel i en kopp)
1 dl mandelmjöl
2 dl kikärtsmjöl (kan bytas ut mot kokosmjöl om du vill ha lchf utan bönor)
1 tsk bikarbonat
- Smält smör i en kastrull och blanda i kryddorna.
- Häll i grädden och sjuda i några minuter.
- Ta av värmen och låt svalna.
- Vispa lätt äggvitan med gaffel och häll ner i smörblandningen, rör om samtidigt.
- Blanda i vanilj och sötning.
- Tillsätt mandelmjöl, kikärstmjöl & bikarbonat.
- Blanda och lägg sedan degen i en plastpåse (fryspåse) och förvar i kylen över natten.
- Ta sedan fram degen och jobba ihop bitar av degen.
- Tryck ut degen och kavla försiktigt.
- Tryck ut formar och använd tex osthyvel för att lyfta upp formarna och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Grädda i ugnen 200°c i ca 7 min.
- Låt svalna och njut.
- Väldigt gott med gräddädelost på!
Etiketter:Advent, Fika, Jul, Julbak, Kikärtsmjöl, LCHF, LCHF fika, LCHF pepparkakor, Pepparkakor, Resistent stärkelse