Mandel- & Saffransbiscotti (& pepparkaksbiscotti)

2011-11-23 20:18     1 Kommentar    Kategori: Bakverk/Desserter, LCHF Högtider

IMG_5188

Saffransbiscotti
75 g smör
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
3 ägg
2 pkt saffran
50 g mandelspån
5 dl mandelmjöl
2 dl kokomjöl
1 tsk bakpulver

1. Låt smöret bli rumstempererat¸ eller ‘värm’ den försiktigt i mikro.
2. Vispa smöret med elvisp och blanda i saffran och vanilj.
3. Tillsätt äggen ett i taget under vispningen.
4. Blanda ihop mandelmjöl¸ mandelspån, kokosmjöl och bakpulver och rör ner sedan i smeten.
5. Forma till två avlånga längder på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min @ 200°C.
7. Ta ur plåten och låt svalna en stund, skär sedan på tvären och lägg tillbaka på plåten (snittytan uppåt).
8. Ändra ugnen till 120°C och grädda vidare tills kakorna är torra, ca 1 -2 timmar…

IMG_5072

Tack JOSEFIN för inspiration till receptet. Jag har ändrat lite (kör utan sötning) men hon gjorde originalet!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Hej, tack för inspiration och ett gott recept, jag gjorde några små ändringar genom rekommendation av min dotter, jag la saffranen i rom, man kan ta annat alkhol, sprit, för att få saffranen att frigöra sina aromer och detta stod faktiskt i två veckor men det räcker med några dagar, men jag fick annat stt göra så det blev två veckor och då och då hällde jag på lite extra rom som ju dunstade, drog ner en halv dl på mjölen pga att förra ggr blev de så otroligt torra och lite dammiga och jag ökade till 100 g smör. Nu ska dem in i ugnen och degen ör gudlomligt god. Blir spännande att se 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »