LCHF rabarberpaj utan bs-höjning

2018-06-05 17:57     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter, Resistent Stärkelse

RabarberPaj
3 rabarber, skalade och skivade
150 g smör, rumstemp
3 dl kikärtsmjöl
0,5 tsk vaniljextrakt
1 dl solroskärnor, eller pumpakärnor
2 msk torrostade pinjekärnor eller valnötter (kan uteslutas)
1-2 msk sötströ om du vill ha sötning
 
Vaniljvisp
2 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljextrakt
2 äggulor
 
Till pajen
* Värm ugnen till 180°C.
* Blanda allat till pajen förutom rabarber.
* Lägg rabarber i botten på en ugnsform.
* Fördela smeten runt om och peta lite emellen rabarbern.
* Gratinera i ugnen i 20 minuter. Till vaniljvisp
* Vispa grädden någorlunda hårt.
* Vispa i äggulorna och vanilj.
* Servera med pajen.
 
Då är det detta med kikärtsmjöl(?). Jag har mätt mitt bs efter intag av kikärtsmjöl, ett antal ggr, och inte en gång har jag fått den minsta höjningen. Kikärtsmjöl är resistent stärkelse och höjer därför inte blodsocker. Detta kan vara olika för olika personer, men än vet jag ingen som får förhöjd bs.
 
Våra barn här hemma älskade pajen vilket är roligt tycker vi. Oavsett så är kikärtsmjöl ett så mycket bättre alternativ än vetemjöl, och ger mig mindre bs höjning än mandelmjöl. Så för oss här hemma är det en favorit som alternativ.

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »