LCHF lemon curd

2018-04-10 16:58     3 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter

Lemon curd är väl inget jag egentligen kopplat till LCHF, men ingenting är väl omöjligt. I och med nya boken så har jag fått tänka om lite och fixa till lite recept som jag känner/tänker ska gå hem hos unga! Att äta helt osötat tror jag inte kommer fungera. Så därför har vi kommit fram till olika lösningar på förslag till fika osv.

Detta var en av dem! Och såååå gott det blev, lite för gott för min del men ett alternativ för den som vill ha och tycker om, men ändå vill ha ett jämnare blodsocker.

Lemon curd
Till en burk

3 äggulor
2 ägg
2 msk sötning, t.ex. erythritol eller stevia strö
50 g smör
½ tsk vaniljextrakt
1 dl citronjuice, färskpressad
2 msk citronskal, riven

  1. Riv citronskalet och lägg i en kastrull tillsammans med pressad citronjuice tillsammans med sötning och värm försiktigt.
  2. Rör i smöret och sila sedan blandningen, häll tillbaka i kastrullen.
  3. Vispa äggen för sig med elvisp och vispa ner i kastrullen, vispa kraftigt hela tiden.
  4. OBS: Blandningen ska INTE koka, utan bara sjuda lätt.
  5. Fortsätt blanda tills du får önskad konsistens.

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • HUr ska man äta det som en smet?

    • Det används på samma sätt som marmelad på bröd eller även som fyllning till tårtor och bakverk. I England äter man det med clotted cream och nybakade engelska scones. Det är väldigt gott!

  • Måste prova, älskar!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »