LCHF jordgubbstårta
Denna är gudomlig och så gott som alla som får den hos mig ber om receptet, vare sig de äter LCHF eller inte! Basen är min ‘standard’ choklad/kladdkaka som funkar för undantag inom LCHF och absolut för den som äter liberalt!
LCHF jordgubbstårta
200 g mörk choklad, minst 70%
150 g smör
1,5 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk vaniljextrakt
Topping
3 dl vispad grädde
1 liter jordgubbar
Gör så här:
- Värm ungnen till 160°C.
- Smörj en springform på botten och upp på kanten.
- Dela chokladen och lägg den tillsammans med smör och grädde i en kastrull, värm långsamt och rör hela tiden tills chokladen har smällt.
- Låt chokladsmeten svalna lite.
- Dela äggen, vitt och gult för sig.
- Vispa gulorna fluffigt och tillsätt vanilj.
- Vispa vitorna tills det blir fast.
- Blanda ihop chokladen med äggulorna.
- Blanda ihop med de vispade äggvitorna.
- Häll smeten i formen och grädde i 15 minuter. Den ska tas ur ugnen efter 15 minuter, och kommer vara gungig och se ogräddad ut, men så ska det vara. Ställ i kylen sedan, gärna över natten.
- Dekorera med vispad grädde och jordgubbar. Jag delade jordgubbarna och la halvor stående runt om tårtan.
Lyckas alltid få chokladsmet att skära sig när jag den här typen (smälta choklad med smör o grädde). Vad gör jag för fel?!?
Kanske för hög värme och att det står och kokar? Jag vet inte. Jag har på låg värme och så fort chokladen smält så tar jag den från värmen. Hoppas det hjälper! Kram
Ååhh detta måste jag testa
Det tycker jag! Mumsigt!