LCHF chokladkaka med glasyr

En chokladkaka som verkligen går hem, med chokladglasyr o deko!
300 g mörk choklad, minst 70%
300 g smör
5 ägg
1 tsk vaniljextrakt
3 msk erytritol (sötströ) kan uteslutas
En nypa salt
1 tsk bakpulver
1-2 msk kokosflingor
Gör så här:
- Smält choklad, smör och sötning i en kastrull o tillsätt vanilj.
- Dela äggen vita o gulor var för sig.
- Vispa gulorna o tillsätt salt.
- Vispa vitorna för sig tills det bildas toppar.
- Låt chokladblandningen svalna något, lägg undan 1/4 av mängden till glasyren, och blanda i äggulorna i den delen till kakbotten.
- Rör i bakpulver.
- Vänd ner chokladblandningen med äggvitorna, och häll över i en smord springform.
- Grädda i ugnen 180° i 15-20 minuter.
- Ta ur kakan, den ska vara gungig.
- Låt svalna. Värm resterande choklad o fördela det ovanpå kakan.
- Strö över kokosflingor.
- Jag dekorerade med torkad apelsin o en tulpan.