LCHF bröd, doftar underbart nybakat

2012-09-04 7:23     36 Kommentarer    Kategori: Bakverk/Desserter, Mellanmål / Snax / Fika

Jag blev sugen och testa att baka något LCHF bröd. Det var jättelänge sedan jag bakade något i mitt kök!

Det bliv supergott, med mycket bregott på och en ostskiva! Jag förvarar limpan i kylen! Idag har jag med mig ett par skivor till jobbet som reserv till lunch. Burkar med makrill, majonnäs och ägg har jag redan där, så detta blir ett komplemang!

Moniques LCHF bröd

2,5 dl mandelmjöl
2,5 dl hazzelnötsmjöl
2 dl kokosmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl linfrö
0,5 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
lite kanel / eller brödkryddor

Blanda allt det torra tillsammans.

6 ägg
100 g philadelphiaost
2 dl Smetana (alt. crème fraiche)
1 dl smält kokosolja
1 dl vispgrädde (ej vispad)

Blanda ihop de ‘blöta’ ingredientserna, gärna med mixerstav.

Rör ihop det torra med det blöta. Häll över i en brödform som är klädd med bakplåtspapper. Du kan även strö över sesamfrön eller solrosfrön om du vill det.

Grädda i ugnen 1 till 1,5 tim på ca 180°.

Ta ur ugnen och lossa ifrån formen. Låt svalna.

En skiva är ungefär 1,5 g kolhydrater.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

36 Kommentarer + Kommentera

  • […] till Nötbröd/Hälsolimpa hittar du här. I brödet, som bjöds på vid kurstillfället, var också 1 dl hackade valnötter och 1 dl […]

  • I lilla kristinehamn finns ett bageri som säljer LCHF bröd bakat på mandelmjöl…jag ska kika in där på vägen hem…

    • Så härligt! Kul att höra… vilket bageri är det? Berätta sedan hur det smakade och vilka ingredienser som ingick ;), tack!

  • Istället för fiberhusk som är pulveriserade psylliumfröskal, kan man köpa risentas krossade psylliumfröskal, samma sak men billigare!

    • Ok! Tack för tips!

  • Hej Tack för en inspirerande blogg…Jag har din bok jättebra. Testade snabbrödet 1 ägg 1 dl mandelmjöl och 25 gr smör – oj oj ..toppengott..!! Tusen tack för detta !

    • Jättekul att höra Lize-lotte! 🙂

  • Det här bara Måste jag ju testa:)!

    • Såååå gott! 🙂

  • Nu luktar det ljuvligt i mitt kök också. 🙂 Det ska bli så spännande att få smaka detta bröd om en liten stund.

    • Underbart! 🙂

      • Monique, det blev jättebra och gott. Dottern mumsade i sig en hel skiva ett tjockt lager Bregott i morse. Nästa gång ska jag ha i mindre fiberhusk. Tack för att du delar med dig av detta fina recept!

        • Härligt! Jag njuter oxå av brödet, lite för gott 😉

  • Ska absolut pröva brödet i kväll!
    Jag brukar heller inte baka särskilt ofta, nästan aldrig faktiskt.

    Bakade en chokladtårta i somras från Mat & Hälsa tror jag. Den var utan sötning, bara en mosad banan som mellanlager och med vispad grädde och några jordgubbar uppepå – riktigt god!

    • Ta bara 0,5dl fiberhusk! 😉 Lycka till… Tårtan lät ju god!

      • Brödet blev verkligen fantastiskt gott! Och livsfarligt, hehe…

        Hade knappt en dl fiberhusk hemma, blandade lite olika nötter fast mest mandel (det jag hade hemma) men det blev såå fint. Lätt att skära fina skivor som håller ihop och inte smular!
        Smakar inte ägg 😉
        Hur ihar du lyckats få ihop det så bra???

        • Livsfarligt, bra beskrivning! 🙂 Kollat runt på olika recept och hittat på lite själv. Voila – tur det blev bra 😉 *SMILE*

  • Finns det något bra lchf-bröd om man är tokallergisk mot både ägg och nötter? Fröer fungerar bra, så får man istället satsa på surdegsbröd med mycket fröer?

    • Gå in och titta på bloggen ”rosa choklad”, finns ett jättegott formbröd med pofiber och sesamfrön. Blir som ett ljust rostbröd och är typ 1 g kolhydrat/skiva om inte det t o m var 0,5. Mitt favvobröd just nu…

      • Bra med tips! Tack 🙂

    • Oj… Inget jag kommer på på rakarm… Minns inte allt i LCHF knäckebrödet, men kolla på det!

    • Vill också ha ett sånt recept…..någon? 🙂

      • Hoppas det dyker upp något tips! 🙂 Håller tummarna!

  • Är det så mycket som 1 dl fiberhusk? Vet ju att det sväller nåt enormt. 🙂

    • Opps, jag tog nog 0.5 dl…. Ska genast ändra på det! TAAAAACK!

      • Synd då jag tog 1 dl o har bakat färdigt brödet. Har inte smakat brödet än, men degen var bra stabbig 🙂

        • Det blir bra ändå, det tror jag! 🙂 Min är oxå ganska kompakt, men gott gott, speciellt när den är kall. Förvaras i kylen! 😉

  • Tack för tipset! Det här måste jag testa!

    • Lycka till! 🙂

  • Funkar det att ta mandelmjöl istället för hasselnötsmjöl? Jag tänker mig att det är bara en smakskillnad, men kan det vara så att det påverkar annat också?

    Om man ska gå på helt strikt LCHF (för viktminskning), kan man då äta detta bröd?
    Hoppas, för det låter så gott…. är det ok med hårdost på mackan? Alltså om man ska går ner i vikt?

    • Absolut går det att byta ut o ändra om! 🙂
      Det är ett nötbröd så är det så att du har svårt att få till minus på vågen, så skulle jag inte rekommendera brödet. Men om du ändå går ner i vikt så är det bara att testa. Men kan innebära risk för överätning (det är så gott!), så testa, känn efter. Samma gäller ost och grädde. Är det svårt att få till minus på vågen så kan man testa att utesluta dessa, men annars i måttlig mängd så kan det fungera fint. Lycka Till!

      • Tack för svaret, sparar receptet och testar när jag vet att balansen är uppnådd. Åt 6 hallon en dag och nästa dag hade det går ner från 1,9 till 1,6…är nog extremt känslig. Förövrigt så rasar vikten, fantastiskt.

        Tack snälla Monique för att du gör detta med ketonmätningen.
        Det är FÖRSTA gången i mtt liv som jag VET att det kommer att gå bra. Har startat på 121,9 kg för 3 veckor sedan, nu är vikten 116,3 kg och är inte hungrig. Dessutom är blodsockret på en jämn nivå iställer för ligga på 6-6,4 på morgonen. Jo, är 58 år, och kämpat/lidit i hela mitt liv med vikten och var på väg till en gastric op, men som ”tur” var fick jag kronisk infektion efter en höftledsop…

        TACK,TACK,TACK

        • Oh, vad roligt Kari! Lycka till framöver!
          Visst är det fantastiskt. Det finns faktiskt orsaker till att vi LCHFare ibland blir lite som sektmedlemmar i all vår entusiasm!
          Men, att må så bra, bli allt friskare, gå ner i vikt utan hunger – Det är stort!
          Själv är jag inne på andra året och vikten går långsamt neråt vilket gör att det är lättare att ”hänga med” i viktnedgången.

          • Eller hur, det blir lätt en lite halleluja stämmning över oss 😉 *SMILE*

  • Tack Monique! Det var ett tag sen jag åt LCHFbröd, tycker inte att det blir särskilt gott.
    Ska prova detta ändå för jag blir sugen ibland.

    • Jag tycker det var supergott!!! Nästan för gott! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »