Jordnöts- & choklad cheesecake

2020-02-11 11:39     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter

Vi skulle ha gäster i helgen och jag fick som uppdrag att fixa efterrätt. Jag ville göra något nytt och hittade inspiration till denna kaka via dietdoctors hemsida. Den är supergod, och mäktig!

Jordnöts- och chokladcheesecake – LCHF

Till en kaka

Chokladbotten
150 g smör
50 g mörk choklad
0.75 dl sötströ
2 ägg
3 dl mandelmjöl
3 msk kakaopulver

Fyllning
300 g Philadelphiaost
2 dl smetana
3 ägg
1 tsk vaniljsextrakt
0,5-1 dl sötströ
1,5 dl jordnötssmör eller annan nötsmör

Topping
100 g mörk choklad (minst 70%)
1 msk kokosolja
1 msk tranbärspulver
Blåbär

Gör så här:

Chokladbas

  1. Värm ugnen till 150°C, varmluftsugn.
  2. Smält smör och blanda i chokladen så den smälter.
  3. Ta av från värmen och rör i resten av ingredienserna till basen.
  4. Fördela i en springform.
  5. Grädda i ugnen 10 minuter och ta fram för att svalna lite.

Fyllning

  1. Ställ in ugnen på 200° C.
  2. I en skål blanda alla ingredienser och vispa med elvisp så den blir slät.
  3. Häll smeten på chokladbasen.
  4. Grädda i ugnen i 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 100°C och grädda i ytterligare 30 minuter.
  5. Ta ur från ugnen och låt stå i rumstemp ett par timmar. 
  6. Ställ sedan i kylen.

Topping

  1. När den serveras strö över tranbärspulver och lägg på blåbär.
  2. Servera som är eller med vispad grädde.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »