Hälsosam bröllopstårta (muffinstorn)
Vi bakade lchf morotskaksmuffins istället för den traditionella bröllopstårtan… Längst ner på fatet hade vi gjort LCHF chokladtryffel, naturell…
Morotskakamuffins
Ingredienser:
4 ägg
1 tsk stevia (flytande)
1 dl pofiber
1.5 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljessence
1 msk kanel
1 dl grädde
75g smält smör
1.5 dl riven morot
1 dl hackade valnötter
Frosting (SÅÅÅÅÅ GOD)
60 g smält smör
150 g cream cheese
0.5 tsk stevia, flytande
citronzest
Gör så här
- Värm ugnen till 175grader.
- Vispa ägg poröst.
- Lägg sedan i alla ingredienser och rör om.
- Häll i smeten i muffins formar (eller i en rund kakform med avtagbar kant).
- Grädda i 18-20min nedert i ugnen, och låt sen svalna.
- Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa med stavmixer tills den blir slät.
- Bred sedan över frosting på muffinsen, dekorera med cintronzest.
- Ställ i kylen.
- Går bra att frysa
Dekorationen är gjord av toastmadame o min underbara vän Eija…