Citron- & jordnötskaka m frosting (sjukt gott)

Tårtbotten
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk bakpulver
1 citron, juicen
1 tsk riven citronzest
1 dl hackade jordnötter
0,5 dl erytritol (sötströ)
smör till formenFyllning
1 dl vispgrädde
1,5 dl kokosmjölk
2½ msk erythritol (sötströ)
1 msk vaniljextrakt
1 kryddmått salt
Frosting
1,5 dl vispgrädde, vispad
100 g philadelphiaost
75 g smält smör, svalnat
1 tsk citronjuice
1/2 tsk riven citronskal
Några droppar flytande stevia
Gör så här:
Tårtbotten
- Blanda allt till botten i en skål och smörj en ugnsform/tårtform som tål mikro.
- Häll i smeten och ställ i mikro.
- Ställ in mikro på medel temperatur och grädda i mikro i 4 minuter. Kör 20 sek åt gången därefter om den är fortfarande för gungig i mitten, men den behöver inte bli helt stabil där.
- Ta ur mikro och låt svalna.
- Kakan kan även gräddas i ugn, 180°C i ungefär 30 minuter.
- Blanda ihop fyllningen i en skål.
- Gör hål i tårtbotten med en gaffel och häll över fyllningen, fördela den över hela kakan.
- Vispa grädden.
- Vispa i övriga ingredienser och fördela ett tjockt lager på tårtbotten.
- Garnera med kanel, limeskal, myntablad (haha jag hade bara basilika hemme – snyggt ändå).
- Dekorera med hackade jordnötter eller citronzest.

Låter jättegott, men stämmer det verkligen med 2 msk vispgrädde till 3 dl mandelmjöl?
Hej Gunilla, ja det stämmer, det är 4 ägg som blir mycket vätska i… Lycka till! JAg tycker nästan den är godare utan jordnötter och med valnötter istället, litet tips bara.
Enjoy!
Den ser jättegod ut!
Är det saltade jordnötter i eller osaltade?
Hej hej, Jag hade salta, men tycker det är ännu godare med valnötter istället för jordnötter. 🙂