Bästa LCHF sommarglass – the real thing

2019-05-24 16:25     Kommentera    Kategori: Bakverk/Desserter

LCHF GLASS

2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk steviadroppar
1 tsk vaniljextrakt
1 vaniljstång, frön
200 g mascarponeost

  1. Vispa äggulor fluffigt i en skål tillsammans med sötning och vanilj, skrapa ur vanilj- stången med knivsudden.
  2. Vispa grädden och mascarponeosten tämligen hårt och rör ihop med äggbland- ningen.
  3. Lägg glassen i en skål i frysen och rör runt i den var tionde minut i ca 1 timme – tills önskad konsistens är uppnådd.
  4. Ställ  glassen i en lufttät burk i frysen.

TIPS

Vaniljglassen kan smaksättas med massor av olika saker. Förslags- vis en av följande: mosade bär, hackad mörk choklad, 2 msk kakaopulver, 1 msk lakritspulver, 1 tsk limeskal och 1 msk färskpressad limejuice, hackade nötter.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »