Bästa LCHF sommarglass – the real thing
LCHF GLASS
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk steviadroppar
1 tsk vaniljextrakt
1 vaniljstång, frön
200 g mascarponeost
- Vispa äggulor fluffigt i en skål tillsammans med sötning och vanilj, skrapa ur vanilj- stången med knivsudden.
- Vispa grädden och mascarponeosten tämligen hårt och rör ihop med äggbland- ningen.
- Lägg glassen i en skål i frysen och rör runt i den var tionde minut i ca 1 timme – tills önskad konsistens är uppnådd.
- Ställ glassen i en lufttät burk i frysen.
TIPS
Vaniljglassen kan smaksättas med massor av olika saker. Förslags- vis en av följande: mosade bär, hackad mörk choklad, 2 msk kakaopulver, 1 msk lakritspulver, 1 tsk limeskal och 1 msk färskpressad limejuice, hackade nötter.