Bakar LCHF pepparkaksbiscotti

Gott nu inför julen och alla adventstillfällen…

IMG_5135

Pepperkaksbiscotti
75 g smör
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
3 ägg
5 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 msk färdigblandad pepperkakskryddor
eller
2 tsk kanel (mald)1 tsk ingefära (mald)
1 tsk nejlika (mald)

1. Låt smöret bli rumstempererat¸ eller ‘värm’ den försiktigt i mikro. 2. Vispa smöret med elvisp och blanda i vanilj.
3. Tillsätt äggen ett i taget under vispningen.
4. Blanda ihop mandelmjöl¸ kokosmjöl, kokosflingor, pepperkakskryddorna och bakpulver och rör ner sedan i smeten.
5. Forma till två avlånga längder på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 min @ 200°C.
7. Ta ur plåten och låt svalna en stund, skär sedan på tvären och lägg tillbaka på plåten (snittytan uppåt).
8. Ändra ugnen till 120°C och grädda vidare tills kakorna är torra, ca 1 -2 timmar…

IMG_5074

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

20 Kommentarer + Kommentera

  • Kan man byta ut hasselnötsmjölet (är allergisk mot hasselnötter)? Ta mandelmjöl eller kokosnötsmjöl istället?

    • Vet ej, men det tror jag absolut! 🙂

  • Nu hittade jag äntligen dina recept.
    Det står hasselnötsmjöl bland ingredienserna men hasselnötsmjölk i beskrivningen. Vad gäller?

  • Tack, för ett recept utan sukrin, stevia, eller något annat sötningsmedel! Vill ej använda något.

  • Nu har jag bakat bägge..:)
    Och saffran är min favorit!!.:) Åhh så goda..och jag kan knapra på..för knapriga blev dom..kan rekommendera dom varmt..

    • Härligt! Visst blir de knapriga! Så gott! Gillar oxå den med saffran mera 😉

  • Tack för att du delar med dig av detta och andra läckra recpet, undrar om du räknat ut kolhydrat mängden per 100g. 🙂

    • Har inte gjort det, men det skulle jag kunna göra så klart, om jag hinner! 😉

  • Låter mycket gott!

    • Mums är det! Osött men gott med det knapriga!

  • Grovhackad mandel, mandelmjöl och hasselnötsmjöl… som nöt & mandel allergiker får jag nästan en chock bara av att läsa receptet… finns det inget att baka som inte innehåller nötter & mandel mvh Åsa

    • Vet inte… Vad skulle man kunna använda då istället tro? Funkar kokos?

      • Kokos tål jag om det var så Du menade med ifall det funkar, ska testa i helgen 🙂 återkommer ifall det blev okey.

        • Det var det jag menade… Finns ju kokosmjöl, skönt det! Nu får du bara testa dig fram 😉 Lycka till! D

  • Hej!
    Tack för goda recept..:)
    Undrar bara om dom blir knapriga? Är såå sugen på något knaprigt..som en vanlig biscotti typ..
    Tack för en fin blogg !
    / Silvia

  • Så gott! ska absolut testa att baka dessa! Tack för att du delar med dej1

    • Varsågod! 🙂

  • Mmm, Gott! Har du även strött kryddor uppepå?

    • Just det, ja, lite kanel 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »