LCHF Lakritsgranola 

2015-08-29 12:20     Kommentera    Kategori: Mina böcker

Jättegott med lakritsgranola, kanske lite för gott! Mera mättande blir det med vispgrädde (ej vispad) till…

Granola crunch

8 dl  (1 portion = 2 msk)

1 dl hackad mandel
1 dl hackad paranötter/valnötter eller annan nöt
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
2 äggvitor
salt
1 tsk vaniljpulver
50 g smör eller 3 msk kokosolja (smält)

  1. Värm ugnen till 150° C.
  2. Vispa äggvitorna till skum.
  3. Blanda ner alla nötter och frön samt salt och vanilj.
  4. Blanda i smör eller kokosolja och forma till en ‘deg’.
  5. Smula degen grovt, utspritt på en smörd ugnsplåt.
  6. Grädde i ugn i ca 20 minuter.
  7. Rör runt granolan då och då.
  8. Granolan är klar när den fått fin färg och är krispigt.
  9. Låt svalna och sedan förvara i lufttät burk i kylen.

Granolan kan smaksättas med:

  • Lakritspulver 2 tsk
  • Kardemumma 1 tsk
  • Kakaopulver 2 tsk
  • Kanel 2-3 tsk
  • Saffran 1 pkt
  • Pepparkakskryddor 4 tsk färdigblandat
« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »