LCHF tjock-knäckebröd
Jag gjorde en jättegod knäckebröd… Jag tog den ‘vanliga’ mängden men istället för två plåtar och tunt knäckebröd så gjorde jag på en plåt och ett tjockare knäckebröd. Det som är grejen var att jag hade i tunt, tunt skivat lök. Jag LOVAR knäckebrödet blev gudomlig god!!!!! Wow!
200g solrosfrön
100g linfrö
50g sesamfrön
50g pinjekärnor (kan även uteslutas men ger god smak)
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 liten lök i tunna skivor
5 dl vatten
Blanda alla ingredienser och lägg i den skivade löken. Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Låt stå och svälla i ca 10 min.
Skär rutor med kniv innan ugnen… sedan är det bara att bryta isär på ‘sträcken’.
Grädda i ugn i ca 1 tim 15 min, i 160°C. Eftersom de är så tjocka så vände jag sedan på alltihopa och lät vara kvar i ugnen över natten på 60°c värme. Perfekt sedan!
Lät så konstigt med lök i, men jag provade ändå och håller med om att de blev väldigt goda! Jag vände dem efter en timme i ugnen och sen glömde jag bort dem en stund, så de blev helt torra och ätklara, tur jag kom på att de stod i ugnen innan det började brännas. Hur kom du på iden att ha i lök?