LCHF tjock-knäckebröd

2013-04-06 20:05     1 Kommentar    Kategori: Mellanmål / Snax / Fika

20130406-171249.jpg

Jag gjorde en jättegod knäckebröd… Jag tog den ‘vanliga’ mängden men istället för två plåtar och tunt knäckebröd så gjorde jag på en plåt och ett tjockare knäckebröd. Det som är grejen var att jag hade i tunt, tunt skivat lök. Jag LOVAR knäckebrödet blev gudomlig god!!!!! Wow!

200g solrosfrön

100g linfrö

50g sesamfrön

50g pinjekärnor (kan även uteslutas men ger god smak)

4 msk fiberhusk

1 tsk salt

1 liten lök i tunna skivor

5 dl vatten

Blanda alla ingredienser och lägg i den skivade löken. Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Låt stå och svälla i ca 10 min.

Skär rutor med kniv innan ugnen… sedan är det bara att bryta isär på ‘sträcken’.

Grädda i ugn i ca 1 tim 15 min, i 160°C. Eftersom de är så tjocka så vände jag sedan på alltihopa och lät vara kvar i ugnen över natten på 60°c värme. Perfekt sedan!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Lät så konstigt med lök i, men jag provade ändå och håller med om att de blev väldigt goda! Jag vände dem efter en timme i ugnen och sen glömde jag bort dem en stund, så de blev helt torra och ätklara, tur jag kom på att de stod i ugnen innan det började brännas. Hur kom du på iden att ha i lök?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »