Ulrika Davidsson kallar oxå mitt recept för hennes (???)

2011-12-01 18:09     Kommentera    Kategori: Media


Mitt hjärtebarnrecept (LCHF glögg) är med i ToppHälsa¸ och där heter den ‘Ulrika Davidssons sockerfria glögg’.

Mitt glöggrecept är väldigt populärt har jag förstått! Först bloggaren Annika Sjö som kallade den för hennes och nu Ulrika. Jag har fått mängder av mail från folk som säger att Ulrika använder sig av den!

Det är verkligen dålig stil att ta ett recept ord för ord från någon anna och säga att det är ens egen. Det kanske är pettitesser att gnälla om detta (?) men rätt ska vara rätt! Jag la ut mitt recept för första gången november 2009! I min första blogg… På den tiden fanns inte en enda LCHF glöggrecept på nätet!

Jag har mailat Ulrika… Så här ser mailet ut:

Hej Ulrika¸

Jag har blivit uppmärksammat av många att du har använt dig av mitt glöggrecept. Jag antar att du tog från nätet. Jag vet att recept är ej skyddade¸ men jag måste säga att det är otroligt dåligt stil att sno ett recept rakt av utan att hänvisa till källan och dessutom kalla den för din!

Jag jobbade väldigt länge med mitt recept för att få den perfekt och blir otroligt upprörd när jag ser att den dyker upp på hemsidor och i tidningar som ditt recept!
Mycket tråkigt!

Jag antar att du hittade den här:http://metrobloggen.se/monique/lchf_glogg_-_receptet_kommer_har/
eller här:
http://www.lifezone.se/2009/11/26/se/lchf-glögg!-mummmmma!-1633250

Jag uppskattar ett svar från dig Ulrika.

Mvh Monique ForslundKostrådgivarewww.lifezone.se

Ulrika Davidsson (för er som ej vet) är författare och kostrådgivare.

Hon har skrivet flera GI böcker¸ men gick även in på LCHF och nu senast RAW foods.
MITT recept står med i en av hennes böcker¸ vad jag har förstått från flera läsare. (Jag har själv inte hennes böcker så jag har inte sett det med egna ögon). Men jag tror den är ‘bara’ med i topphälsa som hennes recept. Vi får väl se.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »