“Hjärtattackspresent” sprider sig snabbt!

2016-01-07 22:13     Kommentera    Kategori: Media

Härliga Ann Fernholm, bland våra bästa LCHF, förespråkare utåt i media! Det var helt klart FEL person att skicka godis till som uppskattning! Någon tänkte fel. Väldigt fel! Eller inte alls. Nej för det går fort, är enkelt, billigt och man tar för givet att ALLA äter godis – ett vinnande koncept. Men INTE!

680@80

Teleoperatören ville tacka sina kunder med en låda godis.

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm var en av många kunder som fick ett stort godistack. Ann skriver ju böcker om ämnet, de skadliga effekterna som socker har för kropp och hälsa.

Ann lyfter fram hur dagens samhälle matas med socker och granskar öppet de skadliga effekterna socker har för hälsan.
Ann slängde godiset och skrev ett mail till Teleoperatören Tele2:

Kära Tele2,

Igår fick jag ett stort paket fyllt med karameller från er för att fira fem år tillsammans. Under alla dessa år har ni varit väldigt duktiga på att informera mig om vad ni håller på med. Jag har varit mycket sämre på att berätta om min verksamhet. Så här är det:
Under de senaste åren har jag skrivit ett par böcker om sockrets hälsoeffekter. Det är egentligen en lång historia, men i korthet handlar det om att socker i för stora doser (ni skickade helt klart en för stor dos till mig) kan orsaka en förfettning av levern. Det i sin tur leder till fetma och typ 2-diabetes, vilket ökar risken för hjärtsjukdom: Sugary Foods Increase Heart Risks.
Den senaste tiden har forskare även börjat misstänka att socker direkt kan orsaka bröstcancer: Here’s How Sugar Might Fuel the Growth of Cancer. Socker ger dessutom karies och är i övrigt extremt näringsfattigt. Därför rekommenderar Världshälsoorganisationen nu att vi ska halvera sockerintaget: WHO calls on countries to reduce sugars intake among adults and children.
tele2_3Ni skrev att ni gärna vill samarbeta med mig i många år till. Tänker att det är dumt om jag får hjärtinfarkt eller nått sånt. Därför slängde jag presenten i papperskorgen.
Ser fram emot vår 25-årsdag tillsammans. För visst brukar man fira en sådan med en guldklocka?
Vänliga hälsningar,

Ann Fernholm

Hon är ju för underbar!
Dessutom har Ann fått svar:

Hej Ann,

Där prickade vi visst lite fel med chokladasken. Vi skickar ut askarna till företag med väldigt olika antal anställda och det är tänkt att vara något trevligt att ställa vid kaffemaskinen och dela på.
Har du något förslag på en alternativ gåva som kan fungera på liknande sätt?
mvh

Andreas
Tele2 CRM

Och Ann svarade upp att det är billigt och enkelt med godis, men bättre att skänka alla de pengarna till forskning – HELT RÄTT! Hoppas Tele2 och andra företagare tar till sig av detta. Att hålla på skicka presenter, godis mm till kunder för miljoner kronor så vore det så mycket bättre med ett julkort där det framgår att istället för en chokladask till dig så väljer vi lägga xxx kronor på forskning för bättre hälsa, eller barncancerfonden…

Expressen: Telejättens godis till Ann: “Dum present”

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »