All support hjälper!

2015-05-17 16:29     4 Kommentarer    Kategori: Media

En av de största, inflytningsrika och mest engagerade förespråkarna för lågkolhydratskost, LCHF är anmäld av dietistförbundet i Sydafrika. En namninsamling har skapats för att visa support, och ju flera vi är desto bättre kan vi hjälpa påverka till bättre hälsa!

Support Prof Tim Noakes in his quest to improve eating guidelines

Professor Noakes är känd inom idrottshälsa hela världen över, och författare till bla löparbibeln: Lore of running. För några år sedan gick han ut i media och sa att han hade fel om allt gällande kost! Samtidigt som hans far dog pga diabetes komplikationer och han själv började få högt blodsocker…

Efter en kommentar på twitter där Noakes är aktiv, blev han anmäld och hälsodepartementet ska nu göra en utredning då de tycker hans kommentar var olämpligt. Det var en mamma som hade frågat honom om hon kunde låta sitt barn äta lågkolhydratskost, vilket han svarade var helt ok. Färre kolhydrater, lagom med protein och bra näringsvärde var hans rekommendation.

På twitter finns allt under #WeSupportProfessorTimNoakes – så nu hjälps vi åt och jobbar för en bra kamp. Gå in och skriv på du med! TACK!

Jag har självklart skrivit på….

timj

Dessutom var jag på plats när bilden ovan på Noakes togs av min goa vän Monica Dart!

The Food Debate at Sports Science Institute - 2012  - 040

Foto: Monica Dart Photography

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »