Restaurangkedjan Max kör ‘fettbokslut’

2015-08-17 16:54     3 Kommentarer    Kategori: Livet

Hamburgarkedjan Max skriver på sin hemsida om att de vill servera mera hälsosam mat. De står för svensk nötkött, svenskt kyckling och svenskt bacon. Snabbmaten ska göras hälsosammare.

max1jpg

Hittills ser det jättebra ut. Deras lowcarbburgare (med salladsblad, utan bröd) är ju jättebra som ett snabbalternativ (någon gång) – se till att byta ut dressingen dock, för den är rik på socker. Jag tar beassås och majonnäs istället.

MEN på hemsidan kan vi läsa om deras Fettbokslut. Fettbokslut?? De satsar stenhårt på att minska på mättat fett. Men VARFÖR(?) och vad används då istället. Förhoppningsvis inte inflammatoriska matfettet solrosolja… Det här är inte att främja hälsa tyvärr.
MAX hamgurgarkedja bör vara lite mera uppdaterade på de senaste vetenskapliga rönen. Mättat fett är inte farligt, utan tvärtom. Och margariner och många vegetabiliska oljor är INTE bra för hälsan.

Kom igen MAX, visa att ni går med fötterna framme!

Mitt brev och reaktion som jag nyss mailade till MAX:

Hej!
Läste just om er fettbokslut!
Vad jag förstår så vill ni ändå främja hälsa och bra eller bättre alternativ.

Bra om ni uppdaterar er på de senaste vetenskapliga rönen, som visar att naturligt mättat fett inte är farligt för hälsan, utan snarare tvärtom. Det är margariner, och oljor såsom solrosolja som är farligt för hälsan.

Jag har skrivit ett inlägg  om den senaste forskningen kring mättat fett. Ta gärna del av den och följ med i utvecklingen.

Jag ser fram emot ett svar här om hur ni tänker jobba vidare med uppdateringar kring modern forskning.

Mvh Monique Forslund

Tack Annika Dahlqvist som skrev om detta på hemsidan.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Hejja! Du kanske till och med får till ett möte med deras kost”kunniga”! Hoppas det!

    • Har fått svar, kommer snart på bloggen! 🙂

  • Max Lchf-burgare är riktigt goda men sjukt dyra! Skulle vara kul att höra varför de, som eftersom de säger sig vilja få folk att äta nyttigare, tar ut ett extremt högt pris på det mest hälsosamma alternativet de serverar. Borde inte det hälsosamma alternativet då vara det billigaste så folk valde att köpa det före det ohälsosamma…?…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »