Ökar stressen hos bebisar?

2017-09-24 8:50     Kommentera    Kategori: Livet

Jag noterar att det numera finns även mat i en “squeeziepåse”. Det kanske har funnits länge, men jag har inte tänkt på det. Idag stod det vid kassan i matbutiken. Det kanske är jättebra, vad vet jag… Jag tänker mer, ur barnperspektiv, var tog matstunden vägen. När man sitter tillsammans och äter och matar sitt barn i lugn och ro. Är tanken att man snabbt ska ge sitt barn en måltid på ‘springande fot’?

Dessutom är det bra mycket socker i dessa vilket också är mycket märkligt. Varför ska man göra barnmat så sött, vad är det för något man vill locka fram? Är det att barnet ska tycka det är så gott så inget annat duger?

Det är enkelt att göra egen barnmat, och så mycket mera hälsosamt. Jag har massor med bra tips, både mattips och pedagogiska matstundstips i min bok: Barnmatsboken

Den kan beställas här direkt från mig, signerad eller online via t.ex bokus.

Jag skriver inte detta inlägg för att sälja min bok. Jag blir uppriktigt upprörd när jag ser hur barnmatsindustrin framhäver sina produkter på bekostnad av barn, barnens hälsa och för att locka föräldrar att köpa deras (dåliga) produkter!

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »