Muskelblödning o lite till…

2018-04-28 15:59     1 Kommentar    Kategori: Livet

Förra helgen var jag ute i trädgården och fixade. Jag ställde en kratta mot altanväggen och skulle hoppa över ett steg och upp på altan. Krattan gled, jag fångar den, tappar fokus och missar steget. Istället slår jag i smalbenet något så frunktansvärt – jag bara grinade! I typ 5 timmar!

Till slut på natten hamnade jag på akuten och röntgen. Inget brutet men däremot en en inre blödning, muskelblödning. Inte så mycket att göra åt det menade ortopeden mera än att det gör frunktansvärt ont och jag skulle ta smärtstillande. Jag kunde inte gå eller stödja på benet. Kryckor blev det då… Åter hemma, ledsen och med kraftiga smärtor.

Jag stannade hemma på måndag men tänkte att jag kan ju inte stanna hemma mera än så, jag slog ju bara i smalbenet! Så jag jobbade, även om jag satt mest på kontoret med benet så högt som möjligt. På torsdag stog jag inte ut med smärtan. Åter till läkare, som då först inte hittade någon puls i foten på det skadadebenet (varningsklockor tydligen) – jag fick snabbt åka till akuten där de väntade in mig. Två ortopeder, ingen som kunde bestämma vad som var bäst! Det heter alltså ‘kompartments’ detta – muskelfibrerna har brustit och blodet har ingenstans att ta vägen innanför muskelsäcken. Det blir ett ökat tryck i vävnaden som is sin tur trycker på nerver och blodkärl. I sämsta fall, kan det bli syrebrist till följd av trycket och foten får inget tillförsel – ett tecken på detta är låg och långsam puls i foten.

Men eftersom foten i sig hade normal färg för det mesta fick jag åka hem med mina kryckor. Och när sitter jag! Snart en vecka senare, blått ben, halv blå fotled, smärtor och en fot som ska vara högt uppe i luften! Skulle foten dock ändras färg så är det illfart in och operataion, fast det tror jag väl inte ska behövas!

Under tiden får jag kolla på medan, övriga hemma fixar i trädgården. Jag fick iaf till lite frasvåfflor (på kikärtsmjöl – sååå gott) till alla, som togs tacksamt emot. Jag fick väl improvisera med lite stolar i köket för att få upp benet och grädda våfflor!

Jag ska inte klaga, jag har två kompisar som genomlider cancerbehandlingar i nuet – så jag är tacksam ändå över att jag är frisk!

Hoppas ni får en fortsatt fin lördag! Och snart ska väl jag vara uppe och hoppande igen!

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • oh vilken utur, hoppas du blir bra snart

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »