LCHF silltårta

2018-06-22 5:10     Kommentera    Kategori: Livet

Favoriter i repris! Otroligt gott. Sillpaj eller silltårta, kärt barn har många namn!

Glad midsommar ❤️

Silltårta/sillpaj

50 g smör

1 dl mandelmjöl

2 dl kikärtsmjöl

0,5 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

1 ägg

Salt o cayennepeppar

Fyllning

1 burk mascerpone (ost)

2 dl majonnäs

1 rödlök skivad

4-5 kokta ägg

2 dl strimladsallad

1-2 dl riven västerbottenost

sill (den med minst kolhydrater, jag tog skärgårdssill)

1 knippe gräslök, finhackad

Gör så här:

PAJBOTTEN

Värm ugnen till 200 grader.

‘Smält’ smöret, tills den är mjuk, ej rinnande.

Rör i resten och tryck ut i en pajform. Det går att även använda bakplåtspapper i en form så att den ej fastnar.

Grädda pajskalet i 10 minuter.

FYLLNING

När pajskalet svalnat bred mascerponeosten på botten av pajen.

Bred över majonnäs och lägg ett lager med rödlök (ungefär hälften).

Strö över den rivna osten.

Skiva äggen och täck pajen med ägg.

Strö över salladsblad.

Lägg på sillbitar så mycket som önskas.

På med resten av rödlöken och till sist gräslök.

Ställ kallt tills den ska serveras. Fixas gärna dagen före.

Denna är så otroligt god! Både till midsommar, påsk eller som en härlig sommarlunch. Bäst är att göra en egen sillvariant med sillfileér och majonnäs, creme fraiche och kryddor.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »