LCHF grundare och en hel del annat… Läsvärt!

2017-02-19 22:18     Kommentera    Kategori: Livet

Annika Dahlqvist, hon är den jag anser är min LCHF guru! Hon satte LCHF på kartan, och det var en resa som jag tror många hade tidigt gett upp – vilken motstånd hon haft. Men Annika förstod att det hon hade lärt sig om LCHF stämmde, det fungerade och kroppen mådde bra. Idag berättade hon hela sin ‘story’ och den både berör och inspirerar. Det jag känner är tacksamhet! Annika har verkligen räddat liv. Och en av hennes starka meningar idag, tycker jag, när hon fick frågan om hur hon orkade fortsätta? ” Jag offrade mig i min bekvämlighet… även om jag blev lite folkskygg då både vänner och grannar undvek mig, så vågade jag stå på mig via min blogg och via datorn”. STARKT tycker jag! TACK Annika, mycket kärlek till dig!
Efter Annika så var det fikapaus, med kaffe, kokosfett och/eller grädde och mjölk.


Det trevliga kaffepausen avslutades såsmåningom och scenen intogs av Ann Fernholm! Ann pratar om barn och socker, ämnesomsättning och rubbade blodfetter samt insulin, bla. Ann menar att höga insulinnivåer driver tillväxt i kroppen vilket kopplas direkt till cancer. Ann tog upp att just nu är det aktuellt med varning för mjölk. Forskare testade folk där några fick dricka en liter cola, en annan grupp drack en liter vatten, sen var det även mjölk med i studien. Hon menar att det kanske inte är helt bra att dricka massor mjölk, men det påverkar inte levern, däremot de som drack cola fick kraftiga försämrade värden. Så det gäller ändå att välja ‘rätt’. Ann menar att för barn är det viktigaste att ta bort sockret. Sen är effekten av stärkelse (potatis t.ex) mindre viktig för normalviktiga barn. MEN när vi möter barn med fetma, framförallt bukfeta så är det lågkolhydratskost som är det som bör gälla (alltså bort med mat som ökar blodsockret där även stärkelse ingår). Neofobi går många ettåringar in i, berättar Ann. Barnen blir kräsen för ny mat. Det var sedan evolutionen att barnen skulle inte stoppa allt i munnen. Därför är det viktigt att introducera nya smakar och mat innan ettårs åldern.


Ann Fernholm är mycket aktiv i KOSTFONDEN, en fristående och ideell insamlingsorganisation! Typ som Cancerfonden, fast oberoende. Ur Kostfondens stadgar kan vi bla. läsa: “…öka den vetenskapligt underbyggda kunskapen beträffande kostens påverkan på människors hälsa och sjukdom…” Ann tog upp Patrik på scenen, Patrik Olsson från och grundare av smartadiabetiker.se… Patrik är idag blind, han fick diabetes typ 1 som barn. Han blev inte blind pga och sin diabetes berättar Patrik, han blev blind på grund av socker och kolhydrater! Och jag kan säga, det var inte många torra ögon i publiken när Patrik berättar att den sista bild och det sista han såg var när hans barn sprang för första gången, och det var det sista han såg.


Vilken fantastisk bra föreläsning Ann. För att öka insamling till kostfanden kommer (som många oss känner till som Majoren), Frekrik Söderlund att tillsammans med Patrik Olsson utföra den extremt tuffa loppet med hinderbanor: Tough Viking! Så
otroligt mäktigt!!! Detta ska jag följa!

Efter förmiddagens föreläsningar var det lunchbuffé, vilket jag skippade (mätt från frukost) och signerade böcker under tiden och småpratade med många härliga människor.

På eftermiddagen var det dags för två olika paneldiskussioner. Jag fick äran att vara med i den ena som handlade om vikt, viktminskning och även diabetes.

Alla som var med på LCHF kryssningen fick ett band runt halsen med ett kort där alla tider framgick. Så otroligt smidigt och bra!Lätt att ha koll på var jag skulle befinna mig.

Med i panelen var jag, Fredrik Söderlund, Patrik Olsson och Johan Falk – ett dream team verkligen. Det var otroligt roligt och vi fick massor av positiv feedback efterråt. Vi alla fick berätta lite om oss själva och sen ledde Bosse från LCHF magasinet frågorna kring olika ämnen. Därefter fick publiken fråga en mängd frågor, och det var många och intressanta frågor.

Därefter var det fika innan avstigning i Stockholm igen…

Lite extra bilder från kryssningen är hur min frukost såg ut (jättegott), jag älskar sparris med Hollandaisesås och ägg- & smörmos… På kvällen åt vi middag tillsammans med goda vänner Åse och Bengt, Kostdoktorn Andreas Eenfeldt, Ann Fernholm, Jonas Bergqvist och Johan Falk. Det fanns en LCHF drink att beställa i baren för den som ville det (jag höll mig till rödvin)…

Och hela den här härliga kryssning fick jag dela med denna fantastiska man i mitt liv, Anders, som dessutom är expert och föreläsare själv om beroendeproblematik! Vi har haft en hel underbar helg!

Jättetack till Karin Eldh och Margareta Lundström som har ordnat och fixat på ett mycket proffsigt sätt!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »