Bloggledigt i sommar

2019-08-07 18:02     Kommentera    Kategori: Livet

Hej hej igen, på er!

Nu var det ett tag sen, för första gånge sedan start med bloggen 2007, så tog jag bloggledigt i sommar. Jag har använt facebookgruppen Lifezone lite sporadiskt men bloggen har vilat. Nu har batterierna laddat och vardagen börjar åter ta sin form.

I fyra veckor har vi varit ute med båten och åkt bla. Dalslands kanal – så otroligt vackert. En aktiv båtsemester kan jag säga. Vi tog en lugn tur uppåt och hälsade på vänner som har stuga längst upp i kanalen, där landade vi några dagar och sedan åkte vi tillbaka ner. Väldigt häftigt i Håverud där vi åkte dessutom aquadukt. En utmaning att köra båt i dessa smala partier (det är jag som kör) och många tilläggningar på väntbryggor när det var kö. Spännande och utmanande. I did it!

Det är ganska enkelt att äta bra mat under tiden. Vi hade dock tänkt att prova på populära ‘karnivor’ men det blev inte av… Jag vet inte, jag är ju väldigt glad i grönsaker och sallad – det fräschar liksom upp både tallriken och tillvaron. Känns lättar på något vis. Men jag är ändå sugen att testa – får se om jag tar tag under hösten.

Lite bilder från Sunnanå Hamn ovan, och våra godingar Aslan och Caspian nedan. De har varit med hela turen och har alltid flytväst förutom när vi är i hamn (som nedan) då slipper dem. Det har varit något spännande att ha med en 5 månaders valp på båten men har gått över förväntan.

Nedan är vi hos våra vänner – kändes som vi hade hela sjön till oss själva. Det var så rofyllt och vackert. Och just den veckan var det värmebölja så vädret var helt fantastiskt, varmt och lugnt på sjön. 

Ja vilket äventyr! Jag verkligen älskar båtlivet och allt det bär med sig. Trevliga människor, vattennära, inga måsten, ren avkoppling. 

Till hösten ska jag plugga vidare till ‘pedagoghund’ och även påbörja en treårig rektorsutbildning på Karlstad Universitet. Jag har även en ny (annorlunda) bok på gång, men sshhh, säger inte för mycket än, men jättespännande! 

Jag hoppas du också haft och har en underbar sommar med ledigt och avkoppling. 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »