Aktinisk keratos och behandling

2019-05-01 16:55     1 Kommentar    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Livet

Och med solen kommer lite bekymmer (för min del). Jag börjar bli van och dessutom har jag lärt mig upptäcka dessa små rackare, aktiniska keratoser som smyger sig fram så fort jag vistas i solen, trots solskydd! Så fort jag får känning så bokar jag tid hos min hudläkare (privat) här i Karlstad på Uroderma (jag skriver namnet frivilligt – vi har inget samarbete)!! Jag vill dock förmedla till er andra som kan eller har drabbats att det finns alternativ till den fruktansvärda behandlingen som Svensk sjukvård rekommenderar med cellgiftskräm. Krämen är hemsk, hemsk, HEMSK!!! Den äter upp huden, påverkar hela kroppen som vilken cellgift som helst!

Jag har valt alternativ behandling, och det hjälper att jag själv upptäcker mina små rackare tidigt, så det går att behandla med kniv. Först en bedövningssalva (de vita prickarna) och sen skrapar läkaren bord det skadade området som går lite ner på djupet. Har dock dessa svår hunnit bli större och djupare så är krämen det som gäller ändå.

Om du vill läsa mera om min resa kring detta så finns det mera här nedan:

Att få diagnosen Aktinisk Keratos – räsdla, känslor, oro, behandling…

Nya fläckar att behandla

Avbröt behandling med cellgiftskräm för Aktinisk keratos

Bästa hudkrämen med solskydd för skadad och behandlad hud

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Hej, jag har samma problem med återkommande AK som jag fryser bort. Min hudläkare har börjat prata om krämen att det kanske är dags för den. Jag blir livrädd. Jag har läst allt du skrivit, är glad att jag hittat hit. Jag undrar om du provat cvitamin och kolloidalt silver, Ems salvan och om det fungerat. Du berättar att du skär bort dina AK i Karlstad, jag undrar är det väldigt dyrt att gå till en privat klinik?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »