Oral-B tandkräm ger skrämmande biverkningar

2017-12-08 9:48     2 Kommentarer    Kategori: Livet

I morse var jag med min minst dotter, 13 år, till tandhygenist och tandläkare för sin årliga koll. Förs var båda tandhyganisten och tandläkern mycket imponerad över dotters fina tänder. Inte ett hål så länge hon levt. De konstaterade själva att här var en tonåring som inte åt mycket socker och inte drack juice, saft, läsk eller energidryck. Roligt att höra så klart.

MEN… hon hade lossnande trådar av hud i munnen (munnens slemhinnor lossnar) . Tandhyganisten varnade för det och rekommenderade byte av tandkräm. Det är inget farligt men inte så bra heller. Lisa har precis börjat använda Oral-B tandkräm i tron att den skulle vara väldigt bra. Själv testade jag den och gillade den INTE. Den var söt, stark och obehaglig. Jag använder ekologiskt men det klarar inte dottern av (gillar inte smaken). Vi berättade vilken tandkräm Lisa nu använde sedan några veckor och fick som svar att det är tyvärr det märket som ger dessa biverkningar. Mycket otäckt! De skulle tydligen göra en stark tandkräm, men den blev för stark åt alla håll!

Tydligen är det en känd biverkning att huden från inne i munnen lossnar.

Det jag funderar på, hur kan en sådan tandkräm få finnas kvar på marknaden??? Vill härmed varna andra för denna, som annars ska vara så bra, hemska tandkräm!

 

Save

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Vilket sammanträffande. Jag tvingades sluta använda Oral-B för cirka en månad sedan då jag plötsligt fick smärtsamma blåsor i munnen. De blev så illa att jag knappt kunde borsta tänderna på grund av svedan. Jag misstänkte att det berodde på tandkrämen eftersom jag inte använt det här märket tidigare och böt till en som jag köpte på hälsokostaffär. En vecka efter bytet hade blåsorna försvunnit. Jag har aldrig varit med om något liknande med någon annan tandkräm.

    • Ja usch! Bra att du bytte oxå!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »