Ny diagnos av Aktinisk keratos… SHIT!

2017-06-28 13:25     5 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom, Livet

För 4,5 år sen gick jag igenom en hemsk jobbig och tung cellgiftsbehandling av mitt ansikte. Det har nu varit lugnt i dessa år men i början på året kände jag att det var på väg tillbaka. Jag har däremot valt bort behandling under tiden, skjutit det framför mig helt enkelt. Jag har ju pluggat, jobbat osv och inte haft tid att vara sjukskriven i 5 veckor (som förra omgången).

Nu med sommar och båtliv känner jag att det har ‘exploderat’ med små torra skorpor i ansiktet och har nu bokat tid hos (vad jag vet) Karlstads bästa hudläkare.

På bilden nedan så har jag ringat in några av de nya fläckorna, MEN jag är även sminkad för bilden utan smink var för jobbig att lägga ut.

Jag har också fått tips från Louise Edlund som själv har drabbats av aktinisk keratos. Hon menar att rent c-vitaminpulver (gärna med magnesiumaskorbat som inte är så surt och frätande som askorbinsyra) ihop med kolloidalt silver som man blandar till en ‘grötliknande’ kräm hjälper aktinisk keratos.

Jag ska absolut testa! Jag ska ta reda på vilka produkter är de bästa och ska börja smörja. Imorgon som sagt, ska jag till hudläkare och få även ett uttalanden där om hur illa (eller inte) det är!

Jag återkommer efter det…

Berätta gärna om du själv har varit med om detta och om du känner till naturläkemedel som ger bra effekt!

Kan tilläggas att detta är SKITJOBBIGT! Men viktigt att berätta och skriva om så klart!

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

5 Kommentarer + Kommentera

 • Hej igen!
  Lite nyfiken om du hittat någon salva/ egen blandning med c-vitaminer som fungerar? Tar tacksamt emot alla tips för att slippa denna hemska cellgiftskrämen.

 • HeJ!

  Jag har ett par aktiniska keratoser på dekolltaget! Läkaren har skrivit ut läkemedelsalvan Aldara, men är inte alls sugen på att använda den. Vill köra så naturligt som möjligt i så hög utsträckning som möjligt.
  Funderar på att prova att behandla med magnesiumaskorbat o kolloidalt silver.
  Jag har några frågor:
  1. Är det magnesiumaskorbat i pulverform o kolloidalt silver i flytande form som gåller? Något specielt märke/produkt som rekommenderas?
  2. Recept? Hur mycket av varje?
  3. Går det få bort aktiniska keratoser helt? Har du/någon lyckats få bort? Har de kommit tillbaka?
  4. Några biverkningar?
  5. Kan man även få bort bruna åldersfläckar på detta sätt?

  Tusen Tack på för hand
  Mvh Karin

  • Hej… Sorry för sent svar! MMmm tror absolut att du ska prova alternativen. Adlara är INTE kul!
   Louise Edlund http://www.louiseedlund.se/ har bättre koll på alternativen. Hoppas det kan hjälpa. Jag har varit hos en privat hudläkare som skär bort på direkten – vilket är fantastiskt (bedövning)! Lycka till till dig, styrkekram!

 • EMS-kräm ska vara allmänt bra för huden och sägs hjälpa mot flera olika hudproblem. Själv använder jag den med goda resultat på min psoriasis och solskador i form av pigmentfläckar.
  Jag vet inte om den kan hjälpa mot din sjukdom men jag skulle absolut testa. Den innehåller Emuolja, MSM och kolloidalt silver plus lite annat smått och gott.

  http://www.bodystore.com/ems-creme-150-ml

 • Fy vad jobbigt. Läste också om Louise och skrev upp “receptet” för eventuellt kommande behov då både mamma och mormor drabbats av detta tidigare. Tror absolut att det kan hjälpa.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »