Vad är GMO? Är det ok?

2010-09-21 10:47     Kommentera    Kategori: LCHF teori

En av mina läsare informerade om att GMO finns i bregott(!)! Måste kolla upp tänkte jag! Börjar med, vad är GMO?

GMO är en genetisk modifierad organism, som kan användas inom till exempel forskning och inom jordbruks- och livsmedelsproduktion. All GMO ska märkas för att konsumenterna ska kunna göra ett fritt val.

De som är positiva till GMO menar att användning av bekämpningsmedel kan öka skördarna. Kritiker menar att miljön skadas medan konsumenterna utsätts för okända risker.

GMO låter som något vi INTE vill ha!!! Så klart!

Jag ringde Arla för att höra mig för ang. GMO i bregott! Det finns absolut inte med, påstod damen jag pratade med! Min tolkning: det finns inte med som en tillsats (då behöver det inte märkas på innehållsförteckningen) MEN frågan är om det finns med pga vad kosten djuren äter och får i sig! Då behöver det heller inte stå med under innehållsförteckningen!

‘Idag säljs överhuvudtaget inte livsmedel gjorda av genetiskt modifierade djur på den svenska marknaden. Mejeriprodukter, kött och ägg från djur som har ätit genetiskt modifierat foder förekommer emellertid och behöver inte märkas.’ Läs på Nyfiken Vital.

Kött med GMO ökar eftersom Scan (Swedish Meats) numera tillåter användningen av genmodifierat foder! Gå in på och läs om vilka produkter som du skall akta dig för!

Ekologiska och kravmärkta ser ut att aldrig innehålla GMO om jag har förstått det rätt!?

Vad har du hört om GMO? Har du hört om det tidigare?
Dela gärna med dig! Mera kunskap behövs inom dessa ämnen! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »