Spirulina – varför?

2017-03-01 7:19     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Den inne maten – superfood eller superfruit… Spirulina ingår där, hälsosamt med många hälsofördelar. Jag har börjat ha spirulina i mina smoothies (ger inte alltid så fin färg, men man kan ju blunda!)…

Spirulina är en blågrön alg som är rik på fykocyaniner som ska förebygga cellskador. Den är rik på protein, vitaminer, klorofyll (ätbar sådan). D-vitamin finns inte med, men däremot finns det folsyra, vitamin B2, magnesium, kalium, natrium, fosfor, mangan, jod, krom och molybden.
Det finns en hel del att läsa om Spirulina – en källa är: Boken ”Supermat – Läkande mat från naturens hjärta” av John Opsahl

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »