Resultat av blodsockertest vid intag av kaffe med grädde

2012-04-08 11:43     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Här kommer en tabell över mitt blodsocker då jag varje kvart under 4 timmar mätte mitt blodsockret efter intag av bryggkaffe och grädde.

Det man kan ha i åtanke är att mjölkprotein i grädde kan ge en blodsockerhöjning och då insulinpåslag.
Kaffe innehåller extremt lite kolhydrater (endast 0.4g/100g) MEN koffein kan ha en viss insulinhöjande effekt eftersom kroppen kan känna en viss stress av koffein och producera stresshormonet kortisol och det i sig ger då blodsockerstigning.

Det blev en viss höjning men inte så märkbart. Kurvan håller sig inom de normala värden.

När man gör en mätning så gäller det att inte äta eller dricka något under tiden man mäter och att hålla sig ganska stilla, då rörelse/motion öker också blodsocker.

Framöver vill jag testa effekten av rödvin och effekten av bär på blodsockret. Måste bara invänta en dag (dagar) då jag har tid att vara stilla under så många timmar – kanske får bli på sommarsemestern.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »