Närproducerat mjölk säljer som smör i solsken!

2016-01-13 13:52     4 Kommentarer    Kategori: LCHF teori

Foto: Jeanette Dahlström

Foto: Jeanette Dahlström

Här i Värmland har vi lokalproducerat mjölk sedan några månader tillbaka, såååå härligt. Problemet är att mjölken tar slut extremt fort. Nu ska produktionen öka. Mjölken går åt som smör i solsken, så att säga!

Från att börja med 13 000 liter så ökas det nu till 19 000 liter per dag. Yngve Gustafsson, VD för Wermlands Mejeri tror det beror på att att flera blir medvetna om och efterfrågar mer och mer lokalproducerat.

Mjölken är lite dyrare än konkurrenterna men det tar slut ändå illa qvickt!
Själv ser jag fram emot, och längtar efter deras ekologiska variant. Vill ha!!! Frågan är vad är bäst, ekologiskt men ej närproducerat eller ej ekologiskt och närproducerat. Än kör jag på det ekologiska… Vad tycker du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

  • Mejeriet ligger ju i Nysäter och då känns det väldigt bra att hugga den grädden som Bôrgviking.

  • Jag skulle välja närproducerat, mest för att minska på transporter och att stödja det nära jordbruket.

    I Sverige är inte skillnaden konventionell och eko så stor att det motiverar längre transporter.

  • Ja, det funderar jag också på! Helst en kombo av eko och när, men åtminstone svenskt!

    By the way, hur har det gått med åtalet mot Paolo Roberto?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »