LCHF sommartips

2015-06-22 8:39     Kommentera    Kategori: Högtider, LCHF teori

Nu när semestertider närmar oss och sommaren är här så tänkte jag berätta om min LCHF sommartips…

IMG_3781

Moniques 10 LCHF sommartips:

  1. Öka fettintaget – det är lätt att äta mera fettsnålt under sommaren. Mat i form av sallader är vanliga, men behöver bra och fettrika dressingar för att ge bestående mättnad.
  2. Smoothies är jättegott och svalkande i sommarvärmen. Öka mättnadsmöjlighet genom att använda keso i din smoothie. Jag har även ett ägg i (men alla gillar inte råa ägg), samt kokosolja och grädde. Mjölk har jag inte ens med för det ger så lite mättnad.
  3. Bär är så gott. Begränsa intaget till specielle tillfällen. Jordgubbar dagligen ger mycket kolhydrater. Men hellre bär än glass eller godis. Så använd sundförnuft.
  4. Gör egna torr-rostade nötter med salt på, tex med mandel eller valnötter. Ett bättre alternativ till jordnötter som lätt slinker ner sena sommarkvällar.
  5. Ha alltid några kokta ägg i kylen, eller med i kylbäggen, samt en tub majonnäs. Ett snabbt, enkelt, nyttigt och mättande mellanmål. Funkar i alla lägen.
  6. Gör lite olika kryddsmörsrullar (vispa ihop rumstempererat smör med favoritkryddorna, sen lägg detta i en sträng i plastfolie och rulla ihop till en korv). Toppen till all form av grillat.
  7. Ett superbra alternativ till glass är frysta bär med ovispat vispgrädde på. Grädden stelnar och det blir en jättegod och kall lchf glass. Går lika snabbt att göra som att ta bort pappret på en köpeglass.
  8. Dricker du alkohol, så tänk på att hålla dig till rena sorter sprit. En härlig sommardrink tycker jag är vodka, färskpressat lime och bubbelvatten. Gärna med lite myntablad. Annars är det rött vin som gäller samt torra vita. Kolla gärna på systemet vilka viner har låg mängd kolhydrater – det kan verkligen variera sig, även bland röda viner.
  9. Våga säga nejtack när andra bjuder på gofika som är kolhydratsrikt. Du bestämmer.
  10. Bestäm dig för hur du vill ha det, njut av sommaren utan skuldkänslor. Går det åt skogen ena dagen så är inte hela sommaren skört! Utan hitta fokus och kör vidare. Skuldkänslor och ångest ska du slippa i sommar. Sök alternativa vägar till det som du gillar, till det som annars kan få dig att falla dit. Bli medveten om hur du fungerar och NJUT!

Sommarkram på er <3

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »