Här kommer den…

2017-09-16 8:27     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Näst nummer av LCHF magasinet med mina fläskrullader på framsidan (sjukt gott!!!)! Finns i brevlådan eller i butik till veckan!

Foto: Monica Dart

I sommar har det kommit två svenska studier som visar att ovanjordsgrönsaker är jättenyttiga. I slutet av augusti kom så den stora PURE-studien som visade att det är kolhydraterna som är farliga – inte fettet. ”Kostexperterna” vrider sig nu som daggmaskar för att rädda ansiktet. Visst är det märkligt hur rätt vi har haft om LCHF-kosten hela tiden.

 Foto: Bo Zackrisson

Vi har inte alltid kunnat bevisa vår ståndpunkt. Det har inte heller varit nödvändigt, eftersom vi vet att så många har blivit friskare när de börjat äta LCHF. Vi, som har förtalats under ett drygt decennium, kan tillgripa den välkända parollen:  – Vad var det vi sa? Min trendspaning i tidningen handlar just om våra kära ovanjordisar.

Foto: Bo Zackrisson

Katarina Holst med dottern Filippa som fick diabetes typ-1 år 2015. Nu mår hon bra med LCHF-kost fast sjukvården är skeptisk.

Typ 1-diabets och barn som äter LCHF

LCHF-magasinets höstnummer är i övrigt fullspäckat med intressanta artiklar. Det har länge varit tabu att skriva om barn med typ 1-diabetes som äter LCHF. Jag har träffat Katarina Holst och hennes 12-åriga dotter Filippa som fick diabetes typ-1 för drygt två år sedan. Dottern mår bra av att äta LCHF, men sjukvården vill att hon istället ska äta stora mängder kolhydrater och kompensera med höga doser insulin.

Martina Johansson skriver en mycket initierad text om blodketoner. Som bonus tipsar hon om två ketogena recept.

Foto: Bo Zackrisson

Läkaren Peter Martin sprider kunskap om Funktionsmedicin. Läs intervjun med honom i nya numret!

Funktionsmedicin med läkaren Peter Martin

Läkaren Peter Martin berättar om Funktionsmedicinens grundläggande idéer. Vi tror att detta sätt att se på hälsa och sjukdom kan ha framtiden för sig.

Det finns en del annat att läsa…

Så här enkelt är det att prenumerera

LCHF-magasinet är en rik kunskapskälla att ösa ur. Deras strävan är att bevaka utvecklingen inom kost och hälsa och vaska fram det som de tycker är viktigt. Givetvis hoppas jag att alla de tusentals personer som är intresserade av LCHF och som deltar i de sociala medierna och ibland köper ett och annat lösnummer, vill börja prenumerera på tidningen. Det är bara att gå in på www.lchfmagasinet.se och  beställa en prenumeration. Där kan du även beställa tidigare nummer.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »