?Grundstenarna för att lyckas med LCHF?

2011-08-29 11:28     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Hur skall jag lyckas med LCHF?
Hur skall jag ‘orka’ hålla kvar mig i LCHF kost och ätande?
Hur skall jag bemöta omgivningen?
Hur skall jag försvara det jag gör?
Hur skall jag göra på restauranger?

Hur skall jag göra???

Här är några frågor som dyker upp hos många…

Det första som jag anser vara viktigast är att se LCHF som en livsstilsförändring. Det är ingen ‘quick fix’¸ det är ingen diet.

Har du levt hela livet och trott att du har ätit nyttigt: lätt produkter¸ frukt och grönt¸ grovt bröd och fullkorsprodukter. Undvikit fetmat och grädde?

LCHF är en livsstil¸ du måste ändra attityd från det gamla och se kosten med ‘nya’ ögon.Hur skall jag göra? När du väl har kommit igång med LCHF¸ det kan ta allt från 3 dagar till 3 veckor för kroppen att anpassa sig. För kroppen att bli kvitt sötsug och kvitt allt spring till skafferiet och kylen¸ för att öppna och leta. Efter NÅGOT!När den tidspunkten kommer DÅ blir det enklare att lyckas! För är suget borta så är det enorm skillnad!Hur skall jag ‘orka’ hålla kvar mig i LCHF kost och ätande?
Att hålla dig kvar är inte så svårt. Bestäm dig för hur du vill ha ditt liv¸ hur du vill ha din hälsa¸ hur du vill må. ?r väl inkörningsperioden över¸ sötsug borta så flyter det på så mycket enklare. Du skippar insulinpåslag vilket hjälper din kropp att hålla jämn blodsocker. Du äter när du är hungrig¸ men du måste äta en hel del fett för att hålla dig mätt!Hur skall jag bemöta omgivningen?Berätta för din omgivning att du har ändrat dina kostvanor. Gör dig inte besvärlig utan håll det enkelt. Undvik försvar¸ förklaringar och diskussioner. ?r inte andra mottagliga för det du gör så blir det oftast inte så trevliga diskussioner. Du har gjort ett val och den står du för. Blir du bjuden på sånt du inte vill ha¸ var inte snäll och tacka ja! Utan tänk på dig själv i första hand.Hur skall jag försvara det jag gör?Många kanske ifrågasätter eller blir nyfikna. Var lite påläst OM du vill gå in i en diskussion. Säg att du har läst böcker tex Matrevolutionen och blev helt övertygad om att kosten är viktig¸ tips andra om att läsa boken eller artiklar¸ hemsidor. En enkel förklaring är att bara fråga tillbaka hur man åt förr? Vad är skillnaden mot idag? Hur ser befolkningen ut idag? Försök inte att gå i ett ‘negativt’ försvar utan va saklig och ärlig.Hur skall jag göra på restauranger?Fråga vad som serveras¸ fråga om det används margarin eller smör¸ fråga om det finns mjöl/maizena i maten¸ fråga om du får byta ut såsen mot lite smör istället… Var trevlig men bestämd. Säg att du är jättekänslig/allergisk – det brukar fungera mycket bra. Restauranger vill ju ha kunder!Hur skall jag göra?
Du skall välja att må bra! Du skall ändra ditt liv till det bättre! Du kommer att hitta nya rutiner¸ nya sätt att laga mat på¸ nya recept¸ nya vinklar¸ många hälsovinster… Det är bara början!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »