Det här med Vegankost

2020-02-28 9:51     1 Kommentar    Kategori: LCHF teori

Är i Sydafrika, där vegankost är “inne grejen”! Vi tänkte testa en av de mest strikta o rekommenderade restaurangerna.

Det började bra med fruktfri juice (annars är deras grej att inkludera en hel del frukt). Den var supergod, osöt och mättande.

Men sen kom utmaningen! Att hitta något som INTE var sötad på menyn. Fanns så gott som ingenting, iaf inte i frukost väg. Agavesirap i eller på allt. Deras äggröra var utan ägg, med en varning på menyn (skrämmselproppaganda) att “en läkare vid Harvard” menar att ägg är farligt! Så äggröran bestod av tofu.

Jag tänker inte helt såga allt då i kosten ingår även näringsrika avokadon, frön o groddar. Men med allt det söta har jag svårt att se hur det kan vara försvarbart att erbjuda denna kost ur hälsosyn?

Vad är din syn på vegan mat?

Dessutom, i denna fråga tänker jag på den mineral- o vitaminbrist som är enkel att uppnå via strikt vegankosthållning, t.ex. b-vitamin.

Jag är glad jag äter både ägg, fisk och kött där jag känner att jag får i mig näring varje dag.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Jag tror att många dieter är bra ifall det får människan att må bra och leva ett hälsosamt liv. Jag kan dessutom tänka mig att miljön mår bättre av lite mer vego. Men det är intressant då jag alltid har funderat på utmaningen att kombinera LCHF och en vegansk livsstil, då det inkluderas mycket mat som kommer ifrån djuren i LCHF som ost, grädde, ägg , fisk , kött etc. Jag kan tänka mig att allt går, men att det gäller att vara ännu mer kreativ.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »