Cancerrisk minskar med LCHF kost

2011-10-17 13:20     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Dessa funderingar har jag haft rätt länge. Cancer lever ju på socker¸ och höga insulinnivåer. Men det är alltid lite extra ‘känsligt’ att påstå att kosten kan påverka/motverka/öka risken för cancer.

?Insulin är gödning för cancer.?

Läkaren Jan Hammarsten säger så här: ?Det bästa man kan göra för att motverka prostatacancer¸ är alltså att äta mat som höjer insulinhalten i blodet så lite som möjligt.
Den diet som bäst uppfyller dom kraven är den s.k. LCHF-dieten¸ som går ut på att äta så lite kolhydrater som möjligt och istället äta mer nyttigt fett.?
Detta är slutsatsen efter 20 års forskning!

Det jag funderar över varför så många blir anti denna typen av forskning? Varför vill så många INTE höra eller veta av sånt här? Jag tror man tar på sig en skulkänsla för att man kanske inte är villig att ändra kosten¸ inte ens för hälsansskull¸ då är det enklare att försvara sina ‘mindre dåliga’ val…

Vad tror du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »