Bort med mellanmål, in med fett!

2017-05-21 22:23     Kommentera    Kategori: LCHF teori

basta-lunchen-jordnotter-ar-d

Ytterligare en spännande och unik studie som läkaren Fredrik Nyström genomfört! Det handlade om att dricka 750 kalorier och se resultaten. Den ena varianten är på fettsnålt dryck och den andra på högfettsdryck. Volyom och kaloriantal har varit den samma.De som var med testade att ta drycken som EN stor drikn eller som fem mindre med mellanrum. Samtliga som drack den fettrika drycken höll sig mera mätt än de som drack den fettsnåla varianten.Nyström menar (så klart) att det är socker som är farligt och inte fett! Och socker är boven till diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Han menar vidare att det är konstigt och synd att de svenska kostråden ligger fast, där det finns några röststarka professorer som vägrar ta till sig ny kunskap. Vid studier inom kirurgi eller läkemedel rättar sig vården direkt efter studierna, samma dag som de kommer ut, men inte när det gäller kunskap om kost.Nyström menar vidare att äta en massa mål om dagen är en tokig idé, det funkar inte som ‘vi’ tror att vi ska hålla uppe energiförbrukningen. Utan tvärt om. När vi småäter hålls metabolismen uppe men det är inte lika mycket som efter en stor måltid, vilket resulterar i att kroppen förbrukar färre mängd energi för att ta hand om maten, då kommer kroppen minska på behovet av att småäta.

Frekrik Nyström påpekar hur intressant detta är då en liknanade studie har aldrig tidigare gjorts. Denna studie är väl övervakad och slutsatserna rena, entydiga och pekar åt samma håll.
Vill du läsa hela artikeln i Corren, så finns den nedan:
Han vänder på reglerna – totalt

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »