Att motstå frestelser

2019-08-10 9:25     Kommentera    Kategori: LCHF teori, Livet

Frestelser
Det här med frestelser, ibland är det mera enkel och ibland inte. Min dotter bestämde sig för att baka bullar här om dagen, det har inte bakats bullar hemma hos oss på länge. Det är inget jag förbjuder, dock brukar inte heller inte uppmuntra till. Hur som helst så bakade hon dessa bullar, och det doftade riktigt gott.

Jag gick fram och lyfte upp en bulle och drog in doften på den och tänkte, åh ska jag bara ta en? Monique!!! Vad händer! Hur kunde jag ens tänka tanken, den har jag inte tänkt på många många år. Frestelsen har inte stört mig och mitt fokus. Men nu var det när, dessutom tänkte jag att jag skulle kunna ta den utan att någon annan ser… Varningssignal igen! Vad är detta? Smyga och äta socker! 

Förnuft
Jag tog, hur som helst, förnuft till hjälp och la tillbaka bullen. Men jag fick samtidigt en tankeställare om beroendebeteendet. Den finns där. Det är inget som bara försvinner, att jag tänkte dessutom smyga med det bekräftar känslan. Jag skulle kunnat hamna tillbaka i träsket jag levt i för flera år sen och jag har inte känt något sug på många många år. 

Back on track
När jag hämtade upp mig och avstod så känner jag att jag är så glad att jag kunde motstå. Men det var så jäkla nära. Jag förstår att folk kan falla tillbaka och att beroendebeteendet är något som alltid finns närvarande och behöver bemötas och jobba med hela tiden, mera eller mindre.
Nu känner jag mig stark, jag fick en tankeställare och är stärkt av mitt val.

Hur gör du? Faller du tillbaka? Kan du avstå frestelser eller hur hanterar du det?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »