LCHF paté och citrusglaserad lök
8-10 portioner
1 gullök, hackad1 rödlök, hackad
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 paket bacon, finhackad
450 g kycklinglever
1 knippe persilje
1 tsk torkad dragon
50 g smör
1,5 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
cayennepeppar
1 tsk kryddpeppar, mortlad
2-4 st enbär, mortlad
150 g smör, rumstempererat
2 msk cognac (kan uteslutas)
Gör så här:
- Smält 50 g smör i en stekpanna och fräs löken.
- Ta ur löken och lägg i en bunkte. Stek bacon och lägg över i bunken med löken. Spara några bitar till garnering.
- Stek levern i samma stekpanna, tillsätt mera smör vid behov. Stek i ca 10 min, så levern blir precis genomstekt.
- Lägg över levern i bunken och tillsätt övriga ingredienser.
- Mixa slät med stavmixer eller i en matbredare.
- Ta fram en form (brödform funkar fint) och klä formen i plastfolie.
- Lägg smeten i formen och täck med plastfolie, ställ i kylen över natten.
Citrusglaserad lök
1 stor rödlök, skivad
1 msk rapsolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk äppelcidervinäger
salt, vitpeppar och lite kanel och nejlikakrydda
1 tsk rivet skal från apelsin och citron
Gör så här:
- Stek löken i olja i en kastrull.
- Tillsätt citrusjuicerna, vinäger och kryddor.
- Fräs under omrörning i några minter.
- Tillsätt citrusskal på slutet och häll över i en tätsluten burk.
- Servera tillsammans med leverpatén.
Recepten är inspirerade från LCHF magasinet och Anna Aobadia och ändrat lite efter tycke o smak.