LCHF glögg
75cl rödvin
5 dl vatten
1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad
1 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär
1 dl hallon
1 tsk hela nejlikor
(2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)
Lägg allt i en kastrull, precis innan det kokar upp ta av kastrullen från värmen. Ta ur apelsinen efter 20 min. Låt resten stå kvar i kastrullen och ‘vila’ i 1-3 timme, eller än bättre över natten.
Sila och häll över i en flaska!
Servera med skalade mandlar!
Jättegod LCHF vänlig glögg!
Jag hade i 1/2 tsk saft från citron och fick den perfekta glöggen med den där syrligheten jag alltid vill ha också 😀
Gott gott! Tack för tips! 🙂 och GOD JUL!
Hur länge håller glöggen?
Dricker man glöggen kall, eller värmer man den?
Detta ska jag absolut testa! Blir perfekt till advent nästa helg 🙂
Åsa
VARM! Annars blir det ju inte glögg 😉
Jag tog 2 dl Cognac å den blev supergod!!! Tack Monique för ännu ett kanonrecept! Ha en skön advent. Martina
Låter mumsigt det oxå! Bra tips, tack!
Gjorde denna glögg förra året är väldigt nöjd med den. Dina ostbollar med pepparkakskryddor var också jätte goda. Provade att rulla dom i hackade valnötter det var också väldigt gott.
Gott gott, med både glöggen o ostbollarna! 🙂