LCHF glögg

2011-11-30 16:48     9 Kommentarer    Kategori: LCHF Högtider

IMG_5113

75cl rödvin
5 dl vatten
1 blodapelsin (clementin funkar eller apelsin) halverad och lite pressad
1 tsk riven apelsinskal
1 tsk kardemummakärnor
1 kanelstång
2 dl björnbär
1 dl svarta vinbär eller blåbär
1 dl hallon
1 tsk hela nejlikor
(2 dl stark sprit, tex citron vodka kan man ha i för att spetsa lita – kan även helt uteslutas.)

Lägg allt i en kastrull, precis innan det kokar upp ta av kastrullen från värmen.  Ta ur apelsinen efter 20 min.  Låt resten stå kvar i kastrullen och ‘vila’ i 1-3 timme, eller än bättre över natten.

Sila och häll över i en flaska!

Servera med skalade mandlar!

Jättegod LCHF vänlig glögg!

IMG_5062

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

9 Kommentarer + Kommentera

  • Jag hade i 1/2 tsk saft från citron och fick den perfekta glöggen med den där syrligheten jag alltid vill ha också 😀

    • Gott gott! Tack för tips! 🙂 och GOD JUL!

  • Hur länge håller glöggen?

  • Dricker man glöggen kall, eller värmer man den?
    Detta ska jag absolut testa! Blir perfekt till advent nästa helg 🙂

    Åsa

    • VARM! Annars blir det ju inte glögg 😉

  • Jag tog 2 dl Cognac å den blev supergod!!! Tack Monique för ännu ett kanonrecept! Ha en skön advent. Martina

    • Låter mumsigt det oxå! Bra tips, tack!

  • Gjorde denna glögg förra året är väldigt nöjd med den. Dina ostbollar med pepparkakskryddor var också jätte goda. Provade att rulla dom i hackade valnötter det var också väldigt gott.

    • Gott gott, med både glöggen o ostbollarna! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »