Kycklinggryta med torkade trattisar och 3 lökar.
4 portioner
4 kycklingfileér
2 msk kokosolja
2 dl torkade trattkantareller, sönder ‘hackade’ med mixerstav
15 cm purjolök, finhackad
1 liten gul eller silverlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad eller pressad
4 dl vispgrädde
3 dl finhackad blomkål
havssalt och vitpeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 äggulor
Smält oljan i en kastrull, lägg i svampen och fräs en kort stund. Fräs med kycklingen som är uppskuret i mindre bitar. Häll över grädde. Ha i resten utom äggulorna. Låt småputtra i ca 10-15 minuter. Rör om då och då. Separera äggen och ha i äggulor, detta gör grytan tjock och ‘grytig’.
Servera med tex broccolimos eller ät den som den är.
Etiketter:Svamp