Kantarell- & kycklinggryta, snabbt och gott!
En jättegod och superenkel kycklinggryta med kantareller! Lyxigt att komma hem och få en hög med kantareller från dottern som varit ute i skogen under dagen.
LCHF kantarell och kycklinggryta
4 portioner
100 gram smör
3-4 dl kantareller, förvällda4 kycklingfileér, i bitar
1 stor gul lök, hackad
salt, peppar, paprikapulver, vitpeppar, cayennepeppar (mängd efter smak)
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1-2 dl persilja, hackad
1 röd paprika, skivad
Gör så här:
- Smält smör och fräs svampen. Ta ur svampen och lägg i kycklingen, och fräs så den får fin färg.
- Tillsätt lök och kryddor och rör runt. Lägg i svampen.
- Ha i creme friache, grädde och persilja.
- Låt sjuda i några minuter och lägg i paprika mot slutet, då håller den sig krispig.
- Servera med t.ex broccolimos eller sallad.