God kycklingwok a’la LCHF
Att vara ihop med en matkreatör är verkligen rena lyxen… Här gjorde Anders en gudomlig god kycklingwok till hela familjen – alla tyckte det var fantastiskt gott! Vi gjorde en dubbelsats för att ha kvar lite rester till lunch, men det gick ju inte (blev knappt något kvar!).
Kycklingwok
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 mellanstor vitkålshuvud, strimlad
1 purjolök, strimlad
1-2 röda chilin
1/2 tsk sambal oelek
olja att steka i
salt, vitpeppar,
0.5 tsk cayennepeppar
1 tsk ingefärakrydda
2 msk sesamfrön
2-3 msk vinäger
3 msk soya (om du äter det)
Gör så här:
- Strimla kycklingen, lägg i bunke och tillsätt soya, sesamfrö samt lite sambal oelek.
- Strimla vitkål och purjolök, finhacka röd spansk peppar samt färsk korriander.
- Hetta upp wokpannan och tillsätt olja, när den nått en hög temeperatur, lägg i kycklingen, när den är nästan genomstekt, tillsätt grönsakerna.
- Woka tills klart, grönsakerna bör ha lite färg och krispighet kvar.
- Tillsätt kryddor.