Lammgryta m pepparrot – långkok
Denna gryta var grym god!
8 portioner
2kg Lammbog med ben
2+3 msk kokosfett / alt smör
2 l vatten ca
1 paket champinjoner
1 purjolök
2 gulalökar
ca 8 soltorkade tomater klippta i bitar (ej den i olja¸ utan torra – den oljan vill vi inte ha!)
1-2 msk pepparrot (köpt färdigt i miniburkar – starkt)
5 dl vispgrädde
1 msk paprikapulver
salt¸ vitpeppar¸
2 msk torkad koriander (det gröna)
2 msk dijonsenap
Bryn köttet i en stekpanna eller gryta i kokosfettet¸ i omgångar. Lägg allt kött i grytan¸ häll på vatten så det täcker köttet¸ dra ner värmen när det börjar koka. Krydda och ha i tomatbitarna. Låt småkoka/puttra i ca 3 timmar. Jag stängde av plattan och lät köttet ligga kvar på eftervärme i 2 timmar.
Fräs champinjoner (i bitar) och lök. Lägg över i grytan. Blanda i pepparrot¸ grädden och senap. Smaka av¸ salta och peppra mera vid behov.