Lammgryta m pepparrot – långkok

2011-01-05 12:24     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

Denna gryta var grym god!

8 portioner

2kg Lammbog med ben
2+3 msk kokosfett / alt smör
2 l vatten ca
1 paket champinjoner
1 purjolök
2 gulalökar
ca 8 soltorkade tomater klippta i bitar (ej den i olja¸ utan torra – den oljan vill vi inte ha!)
1-2 msk pepparrot (köpt färdigt i miniburkar – starkt)
5 dl vispgrädde
1 msk paprikapulver
salt¸ vitpeppar¸
2 msk torkad koriander (det gröna)
2 msk dijonsenap

Bryn köttet i en stekpanna eller gryta i kokosfettet¸ i omgångar. Lägg allt kött i grytan¸ häll på vatten så det täcker köttet¸ dra ner värmen när det börjar koka. Krydda och ha i tomatbitarna. Låt småkoka/puttra i ca 3 timmar. Jag stängde av plattan och lät köttet ligga kvar på eftervärme i 2 timmar.

Fräs champinjoner (i bitar) och lök. Lägg över i grytan. Blanda i pepparrot¸ grädden och senap. Smaka av¸ salta och peppra mera vid behov.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »