Köttgryta med koriander & persilje
200 g koncentrerad smör/smör/kokosolja
500 g grytbitar
2 lök
5 champinjoner
7dl vatten
3 grovt skurna vitlöksklyftor
1 fänkål, hackad
1 msk paprikapulver
3 msk worcestshire sauce
1 msk torkad koriander
1 tsp mald muskotnöt
2 tsk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk tomapuré
3 dl grädde
2 dl smetana eller creme fraiche
ca 10-15 brysselkål
1/2 broccolihuvud, i bitar
1 knippe hackad färsk koriander
1 knippe hackad färsk persilje
Smält oljan/smöret i en gryta, järna järngryta. Bryn köttet och lägg sedan i lök och svamp. Stek i några minuter i fettet. Tillsätt vatten och kryddor samt fänkål och låt puttra i ca 40 minuter… Tillsätt grädde och smetana samt brysselkåk och broccoli och puttra i ytterligare 30 minuter (minst). Klipp i de färska kryddorna och blanda väl. Låt grytan småkoka i 30 minuter till… Smaka av.
Servera och njut!
Vad har du för kött
Ekologiska grytbitar…
Köttgryta och långkok är så gott. Det såg så mysigt ut när du lagade mat på den eldade spisen. 🙂
Tack för tipset! Det här får bli våran söndagsmiddag i helgen.