Höstgryta a’la LCHF
Höstgryta, mättande och smakrikt LCHF gryta
4 port
600 g grytbitar
2 lök
100 g smör
vatten så det täcker köttet
2 msk tomatpuré
1 msk worcestershiresås
2 msk rödvinsvinäger
1 dl rödvin
5 soltorkade tomater, strimlade
10 champinjoner, delade
1 tsk ingefärakrydda
1 tsk korianderkrydda
salt och svartpeppar
cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
2 msk dijonsenap
1 knippe färsk fransk dragon, hackad
5 dl grädde
1 dl Philadelphiaost
Gör så här:
- Bryn köttet i smör i en gryta i omgångar och lägg över på en tallrik.
- När allt är brynt lägg köttet i grytan och tillsätt vatten, vin, tomatpure, vinäger, worcestershiresås så att köttet blir täckt.
- Låt sjuda på låg värme i 1 timme, häll på mera vatten vid behov, det ska inte koka torrt.
- Krydda och häll på grädde och rör i philadelphiaost.
- Sjud i ytterligare 40 min.
- Servera med t.ex. blomkålsmos eller blomkålsris och sallad.