Carbonara – ett hälsosamt alternatv

Jag ÄLSKAR carbonara och nu äntligen ett sätt som funkar både smakmässigt och innehållsmässigt! Så sjukt gott. Det är min man som är experten på denna rätt!
Vi använder numera bara sjögräsnudlar som är goda och har lagom tuggmotstånd!
2 portioner
- 3 paket bacon
- 3 dl kokosgrädde
- 2 äggulor
- Salt o peppar
- 2 dl parmesan, riven
- 1 solo vitlök eller 2 klyftor
- Parmesan till servering
- Stek bacon krispigt o dela sen i bitar.
- I en bunke blanda kokosgrädden, parmesan, äggulor, kryddor o vitlök.
- Koka upp vatten o lägg i nudlarna i några minuter.
- Häll av nudlarna o blanda med grädd- & baconblandningen.
- Servera o riv över färsk parmesan.

g5gcwi
Hej, är diabetiker och har avstått all pasta, ris o potatis sedan 2008. Skulle gärna vilja prova sjögräsnudlarna, var har du köpt dom?
Hej Agneta, Dessa nudlar finns i de flesta livsmedelsaffärerna … hemmavid har dom det på willys, ica och coop iaf. Brukar stå på “asiatiska” avdelningen.
Tack Carina, då ska jag försöka beställa nästa vecka. Har karantän o inväntar vaccin så maten hämtar vi utanför affären.