Köttfärschiligryta, gott o enkelt!
Supergott och enkelt!
4-6 portioner
800 g – 1 kg köttfärs
3 lök, hackade
50 gram smör
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
lite blandade kryddor:
cayennepeppar
spiskummin
muskotnöt
korianderkrydda
vitpeppar
4 dl vispgrädde
2-3 dl kidneybönor
Gör så här:
- Smält smör i en stor panna eller gryta och fräs lök i några minuter.
- Tillsätt köttfärs i omgågnar och lyft bort färsen som är klar, lägg på ett fat så länge.
- När allt färsk är brynt lägg tillbaka i pannan och ha i tomatpuré.
- Blanda och stek på låg värme och tillsätt kryddor.
- Häll i grädde och låt sjuda i ca 8-10 minuter.
- Lägg i bönor, rör runt och värm.
- Servera med sallad t.ex.