Varför och vilket kokosfett?

2011-08-31 22:03     Kommentera    Kategori: Kosttillskott, LCHF teori

Kokosolja sikljer dig från annat mättat fett med sina medellånga fettsyror och genom att det inte cirkulerar i blodbanorna¸ utan sänds direkt till levern där det omvandlas till energi istället för att lagras som kroppsfett.

?mnesomsättningen påskyndas av medellånga fettsyror genom förbränningen.Kokosoljan är idealisk i lågkolhydrats kost!Kokosoljan är den mest värmetåliga av alla oljor (inkl. smör).Kokosoljan är mer mättat än smör.(En fördel med mättat fett är att molekylen inte kan angripas av fria radikaler eller skadliga oxidanter.)Kokosoljan är rik på laurinsyra.(Det visar sig hämna bakterier-¸ virus-¸ och svamtillväxt. Laurinsyra är en viktig komponent i mammans bröstmjölk som skyddar det ammande barnet mot infektioner.)Kokosoljan höjer inte blodsockernivåerna.Kokosoljan stimulerar fettförbränningen.Kokosoljan sänker det onda kolesterolet.Kokosoljan skyddar mot infektioner.Kokosoljan motverkar hudens åldrande – den kan användas direkt på huden¸ torra läppar eller som hårinpackning.

Den är god i kaffe eller som smör på en oopsies… i bakverk och i stekpannan!

Den bästa är den som är dyrast – den är inte raffinerad! Den har alla godas näringsämnen och smaken kvar.
Den andra är raffinerad – men den är fortfarande bra att steka mat i och använda som fettkälla¸ dock utan hälsovinster. Men den ger ändå bra mättnad.Den som går att köpa på mataffären¸ ni vet den silvriga i kyldisken är inget att rekommendera anser jag. Den är raffinerad¸ dessutom så är det Unilever (margarin) som är producent åt det silvriga paketet.

Den är härdad¸ ändrad från dess naturliga form! Inte alls bra för våra kroppar!

Det finns många olika sorter av kokosolja. Det viktigaste är ‘extra virgin EKOLOGISK kokosolja!’ Kallpressad ekologisk kokosolja är bra den med!


Helst så skall kokosolja vara i glas¸ men det är oxå dyrare¸ ibland köper jag denna i plastburk (den går åt så fort) annars köper jag oftast Cocosa via nätet. Billigast där.

Tryck H?R så kan ni läsa o se!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »